Úvod / Vaříme / Bramborové pokrmy

VEJCE ZAPEČENÁ V BRAMBOROVÉ KAŠI  

recept na pokrm z brambor  

Na vejce zapečená v bramborové kaši pořebujete: 400g mrkve, 1 svazek petrželky, 1 kg brambor, 250 ml mléka, 4 lžíce másla, 5 vajec.

Mrkev oloupejte, očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Povařte asi 5 minut v osolené vodě, pak sceďte a nechte okapat. Petrželku operte, osušte a nadrobno posekejte. Brambory oloupejte, omyjte a rozkrájejte na kostky. Vařte v osolené vodě zhruba 15 minut. Sceďte a nechte okapat. Troubu předehřejte na 180 stupňů. V hrnci ohřejte mléko. Prolisujte do něj brambory a ušlehejte je na jemnou a hladkou kaši. Podle chuti přisolte, po menších částech vmíchejte 2 lžíce másla, mrkev a petrželku. Kaši naplňte do vymazané zapékací formy, vyhlubte do ní 5 důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Kaši poklaďte nakrájeným zbytkem másla a zapékejte, dokud vejce nezhoustnou.