GULÁŠ Z DIVOČÁKA S JEŘABINAMI

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Guláš z divočáka s jeřabinami

Na guláš z divočáka s jeřabinami potřebujete:  1 kg masa z divočáka, 250g cibule, 6 velkých stroužků česneku, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžíce drceného kmínu, sůl, 3 lžíce sádla, 5 lžic zavařených jeřabin, 2 krajíce tvrdého chleba.

Maso nakrájejte na velké kostky. Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na plátky. V kastrolu rozpalte sádlo, orestujte na něm cibuli, přidejte maso a také orestujte. Přisypte sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promíchejte a zalijte horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uveďte do varu, potom zmírněte příkon tepla a pomalu pod pokličkou duste, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujte, promíchejte a bude-li třeba, podlijte. Z chleba odstraňte kůrky a nastrouhejte ho. Přidejte ho do guláše a společně dále duste, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolte a přidejte jeřabinový kompot bez šťávy. Promíchejte a po malé chvíli odstavte ze zdroje tepla. Vhodnou přílohou je kynutý knedlík nebo chleba.