ZVĚŘINOVÝ GULÁŠ S PÓRKEM

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Zvěřinový guláš s pórkem

Na zvěřinový guláš s pórkem potřebujete:  600g zvěřiny na guláš, 2 červené cibule, 100g celeru, 300g pórku, snítka tymiánu, snítka rozmarýnu, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 300 ml vývaru ze zvěřiny, 4 lžíce rybízového rosolu, 4 lžíce brusinek, 50 ml smetany, hotová jíška.

Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostky. Pórek očistěte, omyjte a pokrájejte na kolečka. Tymián a rozmarýn operte a lístky otrhejte. V pekáči rozehřejte máslo, osmahněte na něm cibulku a pak na něm ze všech stran opečte maso. Poté je osolte a opepřete. Přidejte celer, pórek a bylinky. Po osmi minutách přilijte vývar a na mírném ohni zvolna duste asi 90 minut. Krátce před koncem dušení vmíchejte rybízový rosol a brusinky. Podle potřeby ještě jednou osolte a opepřete. Přidejte smetanu, nechte ji přejít varem a omáčku lehce zahustěte trochou jíšky. Zvěřinový guláš podávejte s houskovými knedlíky, bramborovými šiškami, haluškami nebo chlebem. Můžete dozdobit bylinkami.