SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 3

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Segedínský guláš 3

Na segedínský guláš potřebujete:  800g vepřové plece, hladká mouka, 1 větší cibule, 400g kysaného zelí, 50g sádla, kmín, 1 lžička sladké papriky, 4 kuličky černého pepře, 1 bobkový list, sůl, pepř, 250 ml vývaru, 250 ml zakysané smetany, cukr.

Maso omyjte, pokrájejte na kostky a obalte v hladké mouce. Cibuli nakrájejte na kostičky. Kysané zelí sceďte, pokrájejte, šťávu z něj uchovejte. V hrnci na části sádla opečte dozlatova cibuli s kmínem, poprašte paprikou, promíchejte a stáhněte z plotny, aby paprika nezhořkla. Vepřové kostky orestujte ze všech stran na rozpáleném sádle, přisypte je k cibulce s paprikou, přidejte sůl, pepř, celý pepř, bobkový list, podlijte částí vývaru a poduste asi patnáct minut. Maso promíchejte, podlijte a znovu duste. Za půl hodiny přidejte k masu pokrájené zelí a duste společně doměkka. Přimíchejte smetanu, osolte a opepřete, podle chuti přidejte lák ze zelí nebo cukr a krátce povařte.

  Další varianty receptu
  Podobné recepty