SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 1

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Segedínský guláš 1

Na segedínský guláš potřebujete:  2 až 3 lžíce másla nebo sádla, 3 středně velké cibule, 1 kg vepřové plece, 1 lžíce mleté nepálivé papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička kmínu, 450 ml hovězího vývaru, 500g kysaného bílého zelí, 2 čabajky, 2 lžíce hladké mouky, 200 až 250 ml smetany na vaření, sůl, pepř, zakysaná smetana k podávání.

Máslo rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso nakrájené na kostičky. Zprudka ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypte oběma paprikami i kmínem a promíchejte. Minutu smažte a pak vše zalijte vývarem a nechte minimálně hodinu dusit na mírném ohni. Pak k masu dejte okapané zelí a pokrájené čabajky na kolečka a vařte další půlhodinu. Mouku rozmíchejte ve smetaně, vlijte do guláše a povařte 15 minut. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Jednotlivé porce můžete ozdobit lžící zakysané smetany. Podávejte s houskovým knedlíkem.

  Další varianty receptu
  Podobné recepty