DIVOKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Divoký vepřový guláš

Na divoký vepřový guláš potřebujete:  750g vepřové plece, 1 lžíce sádla, 4 velké cibule, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžičky mleté papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 1 bobkový list, sůl, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 kostka polévkového koření, jíška.

Nakrájenou cibuli dejte do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidejte na kostky nakrájené maso s kořením. Opečte po všech stranách, osolte a přidejte prolisovaný česnek. Zalijte horkou vodou, hrnec uzavřete a duste od doby varu asi 25 minut. Pak hrnec stáhněte z ohně a nechte dojít. Po otevření vyndejte z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidejte 1 kostku polévkového koření a kečup. Chvilku nechte přejít varem a zahustěte jíškou. Podávejte s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypte strouhaným křenem.