CESTOU JANA HVĚZDY Z VICEMILIC PO 555 A 3 LETECH

Turistický pochod v Telči

 /  / Turistická kronika / 1981 / Cestou Jana Hvězdy z Vicemilic po 555 a 3 letech

Telč, IV. ročník turistického pochodu

Odjezd s oddílem TOM Bučovice v pátek 6.11. 14.06 hodin směr Brno, Jihlava, Kostelec u Jihlavy, Telč. Ubytování ve sportovní hale, ve spacích pytlích za 2 Kčs denně.

V sobotu po prohlídce náměstí jsme se vydali na 19 km výšlap po červené cestě Otakara Březiny do Řásné, kolem Velkého Pařezitého rybníka, chatky U obrázku ke konečnému cíli. Tím byl památník postavený k pětistému výročí husitské bitvy u rybníka Boru, zvaného též Krkavec. Cestou nás zastihly dvě vánice a tak kdo neměl dobré boty, sušil je i s ponožkama na nedalekém nádraží v Jihlávce. Zpět jsme odjeli z Jihlávky přes Kostelec do Telče vlakem. Večer jsme si zašli do kina na film Tajemství hradu v Karpatech.

V neděli brzy ráno jsme odcestovali vlakem, abychom byli po poledni doma. Jízdné hradil oddíl. Zájezdu se zúčastnili mimo mě a Pavla, Daniela, Radka, Josef, Dušan, Franta, Tonda, Josef, Petr, Luboš, Eliška, Marcela, Ilona, Eva, Zdeněk, Vít. [Diplom]

6.-8. listopadu 1981

Co napsaly noviny: "Cestou Jana Hvězdy. Sezóna dálkových pochodů se pomalu chýlí ke konci a jednou z posledních akcí bude IV. ročník Cesty Jana Hvězdy z Vícemilic. Pořádá ji mládí turistického oddílu TJ Spartak Telč na počest VŘSR a Mezinárodního dne studentstva. Účastníci se vydají po stopách husitských bojovníků k rybníku Bor-Krkavec, kde před 558 léty došlo ke slavné bitvě. Trasy pochodů na 19, 20, 24, 29, 30, 36 a 50 km vedou po značených turistických cestách zajímavým koutem Vysočiny se startem v sobotu 7. listopadu od 7 do 9 hodin od sokolovny v Telči. V cíli je pro turisty připraven pamětní list."

Článek Telč
Článek Telč
Iniciála
Iniciála
Část článku
Část článku
Husitští bojovníci
Husitští bojovníci