MARINOVANÝ JELENÍ HŘBET

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Marinovaný jelení hřbet

Na marinovaný jelení hřbet potřebujete:  Svazek polévkové zeleniny, 1/2 l červeného vína, 2 cibule, 1 bobkový list, 6 bobulí jalovce, 1 lžička černého pepře, 2 kg jeleního hřbetu, 200g slaniny a lžička soli, 4 lžíce oleje, 1/4 l smetany, 1 krajíc černého chleba, 2 lžíce rybízové zavařeniny.

Zeleninu a cibule nakrájejte na kostičky. Povařte 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a nechte vychladnout. Jelení hřbet protáhněte slaninou a naložte do připravené marinády. Dva dny ponechte v chladu a obracejte. Maso osolte a přendejte na pekáč. Olej zahřejte na vysokou teplotu a přelijte jím maso. Pekáč vložte do trouby a postupně přidávejte zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndejte, zeleninu a vypečenou šávu z pekáče propasírujte sítem. Přidejte smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povařte, ochute a přes síto nalijte do omáčníku.