MORAVSKÝ VRABEC 2

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Moravský vrabec 2

Na moravského vrabce potřebujete:  600g vepřové plece, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 3 cibule, 500g kysaného zelí, 1 lžíce oleje, 1 brambora, ocet.

Vepřovou plec nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete, smíchejte s plátky česneku a kmínem. Nechte přibližně 2 hodiny odležet v chladu. Do pekáčku dejte dvě na kolečka nakrájené cibule a připravené maso. Zprudka opečte v pekáčku, zalijte šálkem vody a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct. Pečte přibližně hodinu do změknutí za občasného podlévání výpekem. Kysané zelí slijte a rozkrájejte. Na pánvi rozehřejte lžíci slunečnicového oleje, orestujte poslední, najemno nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte zelí a 15 minut duste. Bramboru oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, zahustěte zelí a ještě 15 minut duste. Nakonec přidejte ocet a sůl podle chuti. Vrabce podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.

  Další varianty receptu