TELECÍ FILÉ V KAPUSTĚ

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Telecí filé v kapustě

Na telecí filé v kapustě potřebujete:  600g telecí kýty, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce oleje, půl lžičky zeleného pepře, 125g jemně mletého masa, 1 lžička sladké papriky, 1/4 l smetany, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl a mletý pepř, 8 velkých kapustových listů, 1/8 l vývaru.

Špalíček masa potřete koňakem, 1 lžící oleje a rozmačkaným zeleným pepřem. Do jemně umletého masa zapracujte sladkou papriku, 2 lžíce smetany, vejce a strouhanku. Osolte a opepřete podle chuti. Kapustové listy vložte na 3 minuty do vařící vody, vyberte sítkem a rychle ochlaďte studenou vodou. Osušte je utěrkou a rozložte tak, aby se navzájem překrývaly. Mleté maso na ně rovnoměrně rozprostřete, přidejte telecí maso a vše pevně srolujte. Zbývající olej zahřejte na pánvi s poklicí. Roládu rychle ze všech stran opečte, podlijte vývarem a přiklopenou asi 15 minut pomalu duste. Potom roládu opatrně vyjměte, do vypečené šťávy přidejte zbylou smetanu a připravte hustší omáčku. Podávejte s brambory omaštěnými máslem a sypanými petrželkou.