MAKRELA S KAPAROVOU OMÁČKOU

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Makrela s kaparovou omáčkou

Na makrelu s kaparovou omáčkou potřebujete:  2 stroužky česneku, 1 cibule, 500g rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kaparů, sůl, pepř, šťáva z limety, 1 velká makrela.

Česnek a cibuli oloupejte a nadrobno posekejte. Rajčata nařízněte do křížku, ponořte asi na minutu do vroucí vody a potom zchlaďte ve studené vodě a oloupejte, rozpulte je, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozehřejte olivový olej, vložte česnek a cibuli a zesklovaťte. Přidejte rajčata a duste asi 5 minut. Vmíchejte kapary a omáčku osolte a opepřete. Udržujte ji teplou. Makrelové podkovy omyjte a osušte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a rybu na něm opékejte po každé straně 3 až 4 minuty. Krátce před dopečením jemně pokapte porce limetovou šťávou. Makrelové podkovy rozdělte na talíře s omáčkou. Můžete podávat zdobené bylinkami podle chuti.