TRESKA S RAJČATOVOU OMÁČKOU

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Treska s rajčatovou omáčkou

Na tresku s rajčatovou omáčkou potřebujete:  2 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 cibule, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce sójové omáčky, 800g konzervovaných rajčat, 700g filetů z mořských ryb, mořská sůl.

Na pánvi zahřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, opékejte ji pět minut, aby zezlátla, míchejte a přidávejte cukr, tymián, sójovou omáčku a nasekaná rajčata. Až se začne omáčka vařit, nechte ji pět minut probublat a pak do ní ponořte osolené filé. Duste ještě deset minut, pak vše osolte a opepřete. Že je ryba hotová, poznáte podle toho, že se začnou jemně odlupovat kousky masa.