LOSOSOVÝ STEAK S OMÁČKOU ZE SUŠENÝCH ŠVESTEK

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Lososový steak s omáčkou ze sušených švestek

Na lososový steak s omáčkou ze sušených švestek potřebujete:  600g lososa, citron, 100g švestkových povidel, 100g sušených švestek, 200g Ramy Cremfine na vaření, 320g těstovin, bazalka, piniové nebo sekané lískové ořechy, olivový olej, pepř drcený nahrubo, pepř, sůl.

Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, nasekanou bazalkou a s lehce orestovanými ořechy. Lososový steak osolte, opepřete, pokapte citronovou šťávou a opečte na troše olivového oleje z obou stran doměkka. Švestková povidla rozpusťte v pánvi, přidejte Ramu Cremfine na vaření a společně nechte přejít varem. Do připravené omáčky vmíchejte nakrájené sušené švestky.