Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády

BABIČČINA ROLÁDA 1  

recept na dezert  

140g polohrubé mouky, 150g krystalového cukru, 5 vajec, špetka prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, zavařenina, papír na pečení.

Prášek do pečiva promíchejte do mouky. Všechny suroviny dejte do šlehače a šlehejte, až se cukr úplně rozpustí. Přidejte ještě lžíci kakaa. Na plech položte papír na pečení tak, aby se na krajích zvedal přesně podle hran plechu a potřete ho olejem. Ušlehané těsto nalijte na upravený papír a rovnoměrně rozetřete. Dejte péci do trouby na 200 stupňů. Těsto bude upečené, jakmile se na krajích trochu začne oddělovat od papíru. Hned po upečení sejměte těsto i s papírem z plechu a ještě teplé zkuste rolovat, ale zatím bez náplně. Přitom oddělte také papír. Jakmile těsto vychladne, potřete plát krémem nebo rybízovou zavařeninou. Máme-li k dispozici čerstvé jahody, borůvky, višně, nebo kousky kiwi, můžete je přidat do krému. Roládu potom poměrně pevně stočte, zabalte ji do alobalu a nechte trochu ztuhnout v chladnu. Před podáváním ji pocukrujte a krájejte na plátky.