KOKTAJL Z TRESČÍCH JATER

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Koktajl z tresčích jater

Na koktajl z tresčích jater potřebujete:  150g tresčích jater, 50g sterilovaného celeru, 50g sterilované kapie, 50g sterilovaného hrášku, 2 vejce uvařená natvrdo, 80g majonézy, 2 lžíce kečupu, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, pepř, sůl, špetka cukru, citrón, 4 malé listy hlávkového salátu.

Okapaná tresčí játra, celer a kapii pokrájejte na hranolky, vejce na větší kostky, přidejte okapaný hrášek a rozdělte do čtyř koktejlových sklenek vyložených listy hlávkového salátu. Koktejl přelijte majonézou rozmíchanou s kečupem, kořením, solí, cukrem a citrónovou šťávou, na okraje sklenek zavěste dílky citrónu a podávejte se lžičkami na dezertních talířcích.