FLAMMKUCHEN

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Flammkuchen

Na flammkuchen potřebujete:  Těsto: 300g hladké mouky, 30g sádla, 5g soli, 180 ml vody, 1 lžička oleje. Na koláč: 200g zakysané smetany, 1 žloutek, dvě špetky soli, 200g slaniny, 2 lžíce vody, 2 cibule, 1/2 lžičky kmínu.

V míse smíchejte hladkou mouku, sádlo a sůl. Ohřejte vodu a postupně ji přilévejte do těsta a to po spojení ještě hnětejte do hladka. Těsto potřete olejem, vložte do mísy a zakryjte. Hodinu ho nechte odpočinout. Do trouby vložte pizza kámen a předehřejte ji na 260 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a cibuli na půlměsíčky. Slaninu podlitou trochou vody zahřejte na pánvi. Po odpaření vody ji opečte. Potom ji vyjměte a na tuku osmahněte cibuli. Nechte vychladnout. Smetanu smíchejte se žloutkem a solí. Těsto rozdělte na čtyři díly a vytvořte z něho čtyři koule, které rozválejte na co nejtenčí ovál. Plech vyložte pečícím papírem a přeneste na něj ovály z těsta. Potřete je ochucenou smetanou, posypte cibulí, slaninou a celým kmínem. Papír sesuňte na pizza kámen a pečte 10 minut do zezlátnutí okrajů. Vyjměte i s papírem z trouby. Takto upečte všechny koláče a ještě teplé je podávejte.