HOŘČICOVÁ OMÁČKA

recept na omáčku

 /  / Recepty / Omáčky / Hořčicová omáčka

Na hořčicovou omáčku potřebujete:  40g tuku Hera, 50g hladké mouky, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 2dl mléka, vývar z kostí nebo z masoxu, hořčice, celý pepř, sůl, špetka cukru, ocet.

Cibuli a kořenovou zeleninu pokrájejte na tenké plátky, současně s hrubě drceným pepřem osmažte na tuku, zasypte moukou a připravte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, dobře rozšlehejte, osolte a za častého míchání povařte asi 20 minut. Hustou omáčku zřeďte mlékem, vešlehejte hořčici, omáčku přeceďte, mírně oslaďte, popřípadě okyselte a ještě krátce povařte.