Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny

PERNÍKOVÝ ŠTRÚDL  

recept na moučník  

600g hladké mouky, 300g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce medu, 3/4 sáčku prášku do pečiva, špetka perníkového koření, povidla, jádra vlašských ořechů.

Ze všech surovin (kromě povidel) vypracujte těsto, které nechte přes noc odpočinout. Potom vyválejte na válu plát, potřete jej povidly, poklaďte půlkami ořechových jader a zabalte jako štrúdl. Pečte asi při 150 stupních. Po upečení horký štrúdl potřete žloutkem rozmíchaným s vlažnou vodou.

Viz také: Babiččin štrúdl, Jablečný štrúdl, Plzeňský štrúdl, Sádlový štrúdl, Slavnostní štrúdl, Smetanový štrúdl, Štrúdl s trojí náplní,
Vánoční štrúdl.