Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

PIŠKOTOVÝ PAŘÍŽSKÝ DORT  

recept na zákusek  

1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa, 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo, 150g cukru moučka, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu.

Ve vodě rozmíchejte kakao, uvařte a vychlaďte. Máslo utřete s cukrem a žloutky. 1/3 krému odložte a zbylé 2/3 smíchejte s kakaovou vodou. V případě, že bude hmota řídká, zahustěte ji želatinou připravenou dle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dejte do dortové formy a vmáčkněte na ní piškoty. Na to rozetřete odložený světlý krém a opět vmáčkněte piškoty. Postup opakujte se zbylým kakaovým krémem. Hotové nechte uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobte a krájejte na porce.