Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

RUMOVÉ SUFLÉ  

recept na dezert  

6 vajec, 80g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 4 lžíce rumu, nastrouhaná kůra z 1 citrónu, šťáva z 1 citrónu, 50g solamylu, trocha másla, mouka do formy.

Žloutky rozšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidejte rum, citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a šlehejte pěnu dále. Zchlaďte a krátce před užitím znovu našlehejte. Tuhý sníh z bílků ušlehejte až krátce před pečením. Přidejte krém ze žloutků, přes sítko prosijte solamyl a pěnovou hmotu opatrně zamíchejte. Formu na nákypy vymažte tlustou vrstvou másla a vysypte hrubou moukou. Naplňte ji zhruba ze dvou třetin, dejte do horké trouby a pečte při střední teplotě a zavřené troubě. Podávejte okamžitě po upečení teplé, jinak suflé klesne.