Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví pečené

POMERANČOVÁ SRDÍČKA  

recept na vánoční cukroví  

250g hladké mouky, 150g práškového cukru, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150g změklého másla. Náplň a zdobení: 100g pomerančové marmelády, 100g tmavé polevy, 50g vlašských ořechů.

Z mouky, cukru, soli, vanilkového cukru, vejce a másla vypracujte těsto. Rukama je stlačte do koule, přikryjte a v chladnu nechte asi hodinu odpočívat. Těsto propracujte, aby zvláčnělo, na pomočeném vále z něj vyválejte plát na sílu stébla a vykrojte 60 srdíček. Upečte je na tukem vymazaném plechu. Ještě teplá je z plechu snímejte zakulaceným nožem. Pomerančovou marmeládou srdíčka slepte. Hotovou polevu rozehřejte v horké vodní lázni a naneste na srdíčka. Pracujte rychle, polevu občas zamíchejte, případně ji znovu prohřejte. Do středu každého srdíčka dejte polovinu vlašského ořechu.