Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

ČOKOLÁDOVÝ SALÁM S PISTÁCIEMI  

recept na dezert  

150g máslových sušenek, 100g cukru krupice, 100g másla, 50g kakaa, 40g jader pistáciových oříšků, 1 vejce, 50 ml rumu, 12 ml dezertního vína Marsala, 1 vanilkové šodó v prášku.

Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, do které pak zašlehejte vaječný žloutek s trochou bílku a nakonec jemně vmíchejte prosáté kakao, rum a víno. Sušenky rozdrobte nebo rozmixujte a přimíchejte do máslové směsi spolu s nahrubo nasekanými pistáciovými oříšky. Směs přeneste na velký list alobalu, vytvarujte ji do tvaru salámu, který do alobalu pevně zatočte. Dejte na několik hodin do chladničky, dokud salám neztuhne. Servírujte nakrájený na plátky s vanilkovým šodó.