Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády

OŘÍŠKOVÁ ROLÁDA  

recept na dezert  

180g lískových oříšků, 180g moučkového cukru, 3 lžíce mléka, rybízová marmeláda. Nádivka: 70g mletých oříšků, 70g moučkového cukru, 70g másla, 1 lžíce rumu, 2 lžičky kakaa. Poleva: 5 lžic vody, 9 lžic moučkového cukru, 2 lžíce másla, 4 lžičky kakaa.

Oříšky smíchejte s cukrem a mlékem a zpracujte v tuhé těsto. Na alobalu či svačinovém papíru je rozválejte asi do síly 5 mm, potřete marmeládou a nádivkou (máslo utřete s cukrem, ochuťte rumem a kakaem a nakonec vmíchejte oříšky). Sviňte, roládu potřete polevou a nechte ztuhnout.