Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví pečené

SNĚHOVÉ ČEPIČKY  

recept na vánoční cukroví  

Na těsto: 200g hladké mouky, 125g rostlinného tuku, 100g cukru, 1 vejce. Na sněhové pusinky: 2 bílky, 200g cukru moučka. Na krém: 100g čokolády na vaření, 2 lžíce marmelády, 150g másla, čokoládová poleva na namáčení.

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujte základní linecké těsto. Vyválejte je na plát a vykrajujte z něj kolečka. Vyrovnejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě asi 12 minut. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu zlehka vpracujte cukr moučka. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkejte sněhové pusinky a upečte je. Ve vodní lázni rozpusťte máslo, přidejte rozlámanou čokoládu a vymíchejte dohladka. Do vlažné čokoládové hmoty přimíchejte marmeládu. Linecká kolečka slepujte po dvou krémech a navrch přilepte sněhovou čepičku. Spodní část můžete namočit v rozpuštěné čokoládové polevě.