Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty

MĚKKÉ PERNÍČKY  

recept na moučník  

Těsto: 400g hladké mouky, 170g cukru moučka, 50g másla, 1 lžíce rumu, 3 lžíce medu, 1 lžíce jedlé sody, 1 lžíce perníkového koření, různé potravinářské barvy, lentilky, ozdobné bonbónky. Poleva: 140g cukru moučka, 1 bílek.

Těsto vymíchejte. Těsto můžete vylepšit vanilkovým cukrem, skořicí nebo perníkovým kořením. Můžete do něj nastrouhat hořkou nebo oříškovou čokoládu. Nechte hodinu stát, poté vyválejte na válu posypaném moukou a můžete vykrajovat tvary podle svého vkusu. Perníčky potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Na cukrovou polevu dvakrát prosejte cukr moučku a poté vmíchejte spolu s bílkem do tužší polevy - míchejte nejméně 5 minut. Polevu dejte do mikrotenového sáčku, ze kterého odstřihněte miniaturní růžek. Otvor by měl vyhovovat Vašim představám o tloušťce linky, kterou budete na perníčky kreslit.

Viz také: Medový perník, Namazaný perník, Velikonoční perníčky, Venkovský perník