Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty pečené i nepečené

DORT S VANILKOVÝM KRÉMEM, JAHODAMI A KIWI  

recept na zákusek  

Korpus: 2 vejce, 150g cukru krystal, cukr vanilka, 50g polohrubé mouky, 50g maizeny, špetka soli. Krém: vanilkový pudink, 500 ml mléka, 1 žloutek, 100g másla, 200 ml kysané smetany, 500g jahod, 3 kiwi, želatina.

Do pěny utřete žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidejte mouku a maizenu. Ušlehejte bílky se špetkou soli a jemně vmíchejte do těsta. Vymažte a vysypte dortovou formu, pečte 20 minut při 180 stupních. V 500 ml mléka uvařte pudink a nechejte vychladnout. Utřete máslo se žloutkem a zbylým cukrem. Po lžících vmíchejte pudink a kysanou smetanu. Krémem potřete vychladlý korpus a na něj vyrovnejte omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravte želatinu a polijte jí ovoce.