MASOVÉ KOULE S ĎÁBELSKOU OMÁČKOU

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Masové koule s ďábelskou omáčkou

Na masové koule s ďábelskou omáčkou potřebujete:  500g mletého masa, 2 vejce, 1 cibule, 1 lžíce sekaných sterilovaných žampionů, 3 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, pepř, sůl. Omáčka: majonéza, kečup, cibule, okurka, křen, smetana.

Cibuli, žampiony a petrželku nasekejte najemno a přidejte je k mletému masu. Směs zahustěte strouhankou. Osolte, opepřete, spojte vejci a dobře promíchejte. Vlhkou rukou vytvořte koule, které vložte do ohnivzdorné mísy. Pečte v troubě přibližně 20 minut. Mezitím připravte ďábelskou omáčku. Do majonézy přidejte kečup, nastrouhanou cibuli, okurku a křen. Podle potřeby zřeďte smetanou. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory s ďábelskou omáčkou.