Úvod / Vaříme / Mleté maso

GRILOVANÝ KARBANÁTEK S HERMELÍNEM  

recept na pokrm z mletého masa  

500g mletého masa, 1 žemle, mléko, 2 žloutky, 1 hermelín, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce škrobové moučky, špetka drceného kmínu, pepř, sůl, 2 bílky, strouhanka, pikantní suchý salám, křen.

Mleté maso smíchejte s žemlí namočenou v mléce, přidejte žloutky, na malé kostičky nakrájený Hermelín, nastrouhanou cibuli, stroužky utřeného česneku, škrobovou moučku, trochu drceného kmínu, pepře a soli. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Když bude směs řídká, zahustěte strouhankou. Tvarujte placičky, do středu dejte trochu náplně (smíchejte nastrouhaný pikantní suchý salám a strouhaný křen). Na roštu grilujte asi 5 minut po každé straně. Podávejte s chlebem i zeleninovým salátem.