Úvod / Vaříme / Mleté maso

DALMATSKÉ ČUFTY 2  

recept na pokrm z mletého masa  

1/2 kg míchaného mletého masa, dva rohlíky namočené do vody, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mletý pepř, drcený kmín, 1 cibule, sladká mletá paprika, rajský protlak, 2 kolečka citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, 1/4 l kysané smetany, cukr, 3 rajčata 1 nakládaná okurka, 2 zelené papriky, 100g sterilovaného hrášku.

Mleté maso smíchejte s rozmačkanými rohlíky, přidejte mouku, vajíčko, sůl, pepř, drcený kmín a vše dobře promíchejte. Ze směsi udělejte krátké silnější válečky (čufty) a ze všech stran je opečte na pánvi. Do tuku po smažení přidejte nakrájenou cibulku, osmahněte, zahustěte moukou, přidejte mletou papriku a nakonec rajský protlak. Rozřeďte vodou, dobře rozmíchejte a povařte. Pak přidejte do omáčky plátky citrónu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a vařte asi 20 minut, přidejte rozšlehanou smetanu, přislaďte, osolte a proceďte na čufty. Nakonec přidejte do omáčky podušenou zeleninu - na kostky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou okurku, paprikové lusky a sterilovaný hrášek. Podávejte s rýží nebo s brambory.