Úvod / Vaříme / Mleté maso

CUKETOVÉ SOUDKY S MLETÝM MASEM  

recept na pokrm z mletého masa  

1 velká cuketa, 1/4 kg mletého masa, cibule, 3 stroužky česneku, sůl, oregano, mletý pepř, olej.

Z omyté cukety odkrojte konce a nakrájejte ji na špalíky dlouhé 3 cm. Z každého válečku vykrojte vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm dužniny. Tyto soudečky naskládejte na pekáč potřený olejem. Na pánvi na troše oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a za stálého míchání opečte. Po chvíli přidejte drobně posekanou vykrájenou dužninu z cukety, osolte, přidejte rozmačkaný česnek, okořeňte a za občasného míchání duste než se odpaří větší část vody kterou pustila cuketa. Touto směsí naplňte prázdné soudečky na pekáči a dejte do vyhřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Před koncem pečení je možné na každý položit hromádku nastrouhaného sýra. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.