Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

SKOPOVÉ MASO PO ŘECKU  

recept na pokrm ze skopového masa  

500g skopového masa bez kostí, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1/2 stroužku česneku, 1 až 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl bílého vína, půl bobkového listu, tymián, pepř, sůl, 2 lžičky hladké mouky.

Skopové maso pokrájené na kostky a drobně pokrájenou cibuli osmažte na oleji, přidejte rozetřený česnek, poprašte moukou, zalijte vínem, rozmíchejte, doplňte rajčatovým protlakem, osolte, okořeňte, prudce je přiveďte k varu a dále duste pod těsně přiléhající pokličkou na malém plaménku. Maso občas zamíchejte, podle potřeby podlijte vodou a duste do změknutí. Před podáním vyjměte koření. Podávejte s dušenou rýží.