Úvod / Vaříme / Guláše

MRKVOVÝ GULÁŠ  

recept na guláš  

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kg libového hovězího masa, 1 cibule, 10 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml tmavého piva, 1 hovězí masox, sůl, pepř, špetka cukru, 3 bobkové listy, 1 větší snítka tymiánu.

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Olej rozpalte v pekáčku a 10 minut na něm důkladně opečte maso nakrájené na kusy ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Potom maso vyndejte a v pekáčku opečte cibuli nakrájenou nahrubo s mrkví nakrájenou na kolečka, dokud neztmavnou. Potom je posypte moukou a zamíchejte. Maso vraťte k zelenině i se šťávou, promíchejte, podlijte pivem a přidejte rozdrobenou kostku masoxu. Osolte, opepřete, pocukrujte, přidejte bobkový list a tymián a chvíli povařte. Přiklopte a pečte asi dvě a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne.