Úvod / Vaříme / Hovězí maso

PLNĚNÁ PEČENĚ ZE SVÍČKOVÉ  

recept na pokrm z hovězího masa  

1 hovězí svíčková 600g, 150g žampiónů, 1 cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 50g vařené šunky, 1/2 lžičky pepře, sůl, 1/8 l vývaru, 1/8 l kysané smetany, 1 lžička solamylu.

Maso podélně čtyřikrát nařízněte. Houby očistěte a omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Máslo zpěňte při střední teplotě, houby a cibuli opečte 1 minutu a v sítku je dosucha vymačkejte. Šunku nakrájejte na kostičky, smíchejte s houbami, osolte a opepřete. Filet v zářezech směsí naplňte a svažte. Pečeni vložte do pekáče s rozpáleným olejem, opečte. Přilijte šťávu z hub a masový vývar. Maso pomalu duste, občas přelijte. Solamyl rozmíchejte v kysané smetaně, přilijte k vypečené šťávě a nechte povařit, nakonec přeceďte. Omáčku okořeňte a ochuťte.