Úvod / Vaříme / Houby

HOUBOVÉ KARBANÁTKY 1  

recept na houbový pokrm  

400g čerstvých hub, kousek cibule, 40g sádla, 250g vařených oloupaných brambor, 3 vejce, strouhanka, mletý pepř, petrželka, mléko, kmín, sůl, hladká mouka, tuk na smažení.

Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte drobně pokrájené houby, sůl, drcený kmín, mletý pepř a sekanou petrželku a duste doměkka. Čerstvě vařené brambory prolisujte, doplňte dušenými houbami i s nálevem, dvěma vejci a strouhankou tak, aby po promíchání bylo těsto dosti měkké. Udělejte menší karbanátky, obalte je v mouce, ve vejci rozšlehejte s mlékem a ve strouhance a usmažte po obou stranách dočervena. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s tatarskou omáčkou a vařenými brambory.