Úvod / Vaříme / Guláše

KARLOVARSKÝ GULÁŠ  

recept na guláš  

100g cibule, 50g másla, 600g hovězího masa, 70g mleté papriky, 12g soli, 500 ml hovězího vývaru, 50g hladké mouky, 150g smetany, 80g kysané smetany.

Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte maso, mletou papriku, krátce osmahněte, osolte, podlijte částí vývaru a duste. Měkké maso vyjměte, šťávu vyduste do tuku, přidejte mouku a krátce osmahněte. Zalijte zbytkem vývaru a povařte přibližně 20 minut. Přidejte smetanu a hotovou omáčku přeceďte na maso. Při podávání zdobte nočkem kysané smetany. Servírujte s máslovými noky, karlovarským knedlíkem nebo dušenou rýží.