Úvod / Vaříme / Guláše

ČÍNSKÝ GULÁŠ S ŘEDKVIČKAMI  

recept na guláš  

4 svazky ředkviček, 2 lžíce oleje, 250g mletého masa, 4 stroužky drceného česneku, špetka kmínu, špetka zázvoru, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička vinného octa, 1 lžička kukuřičného škrobu, sůl, pepř.

Dobře očištěné ředkvičky rozkrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj ředkvičky, posolte a zprudka za stálého míchání opečte přibližně 6 minut. Opečené ředkvičky nechte stranou. Na druhé pánvi rozpalte zbylý olej a přidejte mleté maso. Pečlivě promíchejte a opečte přibližně 10 minut. K osmaženému masu přidejte ředkvičky. Okořeňte mletým kmínem, zázvorem, solí, pepřem a sojovou omáčkou. Přidejte česnek a ocet. V několika lžičkách vody rozmíchejte škrob a tím zalijte maso s ředkvičkami a povařte přibližně 2 minuty. Vhodnou přílohou je pečivo.