Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Slepice

SLEPICE NA HRÁŠKU  

recept na pokrm ze slepice  

1 slepice, 250 ml smetany, 200g sterilovaného hrášku, 250 ml slepičího vývaru, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 50g másla, 50g hladké mouky.

Slepici očistěte, omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji. Z másla a hladké mouky udělejte jíšku. Rozřeďte ji slepičím vývarem a povařte. Do jíšky přidejte hrášek, ochuťe špetkou muškátového oříšku a přidejte smetanu. Slepici vykostěte a pokrájejte na větší kousky. Zalijte ji ochucenou jíškou s hráškem a prohřejte.