Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Králík

KRÁLÍK NA RAJČATECH  

recept na pokrm z králíka  

1.5 kg králíka, 1 velká cibule, 1 šálek rozmixovaných čerstvých rajčat, 1 červená paprika, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 3 lžíce červeného vína, sůl, pepř.

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Rozehřejte v hluboke pánvi nebo hrnci olej a opečte králíka dozlatova ze všech stran a vyjměte. Přidejte papriku nakrájenou na proužky a nadrobno nakrájenou cibuli i česnek a osmažte, až cibulka zprůhlední. Přidejte rajčata, bobkový list a povařte. Znovu vložte králíka, přidejte víno a osolte a opepřete. Přikryjte a vařte přibližně 45 minut na velmi mírném ohni, dokud nebude králík hotový. V případě potřeby v průběhu vaření podlévejte.