Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

FLORETINSKÉ KUŘE  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, bobkový list, šťáva z půlky citrónu, 1,25 dl bílého vína, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, olej na smažení.

Kuře rozdělte na porce, cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev a celer jemně nastrouhejte, přidejte k cibuli a zalijte bílým vínem a citrónovou šťávou a ještě přidejte rozdrobený bobkový list. Do této směsi vložte porce kuřete a nechte nejlépe přes noc odležet v chladu. Dbejte na to, aby maso bylo směsí dobře pokryto. Před přípravou maso osušte, obalte v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolte a opepřete. V rozehřátém oleji potom všechno osmažte.