Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Krůta

ZAPÉKANÉ KRŮTÍ MASO S TĚSTOVINAMI  

recept na pokrm z krůty  

300g uvařených drobných těstovin, olej, 1 cibule, 500g krůtího masa, 80g pórku, 1 mrkev, sůl, mletý pepř, 2dl zakysané smetany, 2 vejce, 100g strouhaného sýra, petrželková nať.

Uvařené těstoviny dejte do mísy, pokapejte olejem a promíchejte. Na troše oleje osmažte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené krůtí maso, osolte, okořeňte mletým pepřem a za stálého míchání opékejte 4 minuty. Osmažené maso vysypte na těstoviny, přidejte nakrájenou mrkev, omytý nakrájený pórek, promíchejte a přeneste do tukem vytřené mísy. Ve smetaně rozšlehejte vejce, vlijte je na těstoviny a dejte zapékat. Zapékací mísu vytáhněte z trouby, maso s těstovinami posypte nastrouhaným sýrem a nechejte ještě 10 minut zapékat. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkovou natí.