BAŽANT PEČENÝ NA SLANINĚ

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Bažant pečený na slanině

Na bažanta pečeného na slanině potřebujete:  1 bažant, 60g slaniny, 1 lžíce oleje, 1 velká cibule, nové koření, celý pepř, 20g másla, sůl, vývar z masoxu.

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte, protkněte menší polovinu dávky slaniny, osolte na povrchu i uvnitř. Zbylou drobně pokrájenou slaninu rozškvařte na oleji, přidejte drobně pokrájenou cibuli, usmažte ji dozlatova, přidejte koření a zalijte vývarem. Zahřejte je k varu, přidejte připraveného bažanta a pečte. Při pečení jej přelévejte mastnou šťávou a podlévejte vývarem, šťávu zjemněte čerstvým máslem. Podávejte s vařenými brambory a červeným zelím.