DALMATSKÝ PUDINK

recept na pudink

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Dalmatský pudink

Na dalmatský pudink potřebujete:  6 vajec, 500 ml mléka, 4 lžíce cukru krupice, 1 vanilínový cukr, 20 ml rumu, 8 lžiček cukru krupice na krustu.

V hrnci přiveďte k varu mléko. V míse rozšlehejte vejce s cukrem a vanilínovým cukrem. Za stálého šlehání pomalu přilévejte vařící mléko. Nakonec přimíchejte rum. Vzniklou pěnu odstraňte. Vzniklý krém nalijte do zapékacích misek ve tvaru hrníčku a misky dejte na hluboký plech. Do něj nalijte horkou vodu, aby dosahovala do 2/3 misek. Pečte v předehřáté troubě na 150 stupňů přibližně 45 minut do ztuhnutí krému. Nechte vychladnout a dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte cukrem a dejte ještě na chvíli zapéct. Ozdobte čerstvým ovocem.