BROSKVOVÉ SOTÉ SE ZMRZLINOU

recept na zmrzlinu

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Broskvové soté se zmrzlinou

Na broskvové soté se zmrzlinou potřebujete:  150g polohrubé mouky, 2 lžíce + 50g cukru moučka, 1 lžička mleté skořice, 150g margarínu, 1 konzerva broskvového kompotu, šťáva z 1 citrónu, 3 lžíce broskvového likéru, oříšková zmrzlina.

Z mouky, 50g cukru, skořice a změklého margarínu vypracujte drobenku. Broskvový kompot zceďte a nechte okapat. Broskve rozkrájejte na osminky a smíchejte je s dvěma lžřícemi cukru, citrónovou šťávou a likérem. Směs vložte do zapékací misky a posypte drobenkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně půl hodiny. Podávejte ještě teplé s oříškovou zmrzlinou.