ZMRZLINA SE SMAŽENÝM OVOCEM V PIVNÍM TĚSTÍČKU

recept na zmrzlinu

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Zmrzlina se smaženým ovocem v pivním těstíčku

Na zmrzlinu se smaženým ovocem v pivním těstíčku potřebujete:  125 ml světlého piva, 4 jablka, 1 citron, 1 vejce, 80g cukru krupice, 125g hladké mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky mletého kokosu, tuk na smažení.

Jablka omyjte, oloupejte a odstraňte jádřince. Nakrájejte je na tenká kolečka a pokapte citronovou šťávou, aby nezhnědly. V míse šlehejte vejce s krupicovým cukrem, dokud nevznikne bílá pěna. Citron pečlivě omyjte a kůru nastrouhejte. Do vaječné směsi postupně vmíchávejte za stálého šlehání světlé pivo, prosátou hladkou mouku, citronovou kůru a strouhaný kokos až je hmota hustá. Hotové těstíčko nechte odležet asi 10 minut. Připravené ovoce postupně obalte v pivním těstíčku, vkládejte do rozehřátého tuku a smažte dozlatova. Moučkový cukr smíchejte se skořicí. Smažené kousky ovoce v něm důkladně obalte. Podávejte se zmrzlinou a se šlehačkou. Místo jablek můžete také použít hrušky nebo švestky a místo citronu pomeranč.