MRAŽENÝ JAHODOVÝ KRÉM

recept na zmrzlinu

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Mražený jahodový krém

Na mražený jahodový krém potřebujete:  150g jahod, 30g moučkového cukru, 2 listy želatiny, 2 lžíce koňaku, 1/4 l studené šlehačky. Na ozdobu: 1/8 l studené šlehačky, 4 pěkné jahody.

Dezertní misky dejte do chladničky a nechte je tam dobře prochladit. Jahody rozmačkejte s moučkovým cukrem a protlačte sítkem. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a rozpusťte v teplém koňaku nebo likéru. Přidejte jahodové pyré, smíchejte a nechte vychladnout. Ušlehejte tuhou šlehačku, opatrně ji smíchejte s jahodami a krém rozdělte do misek. Přikryté dejte do mrazáku. 20 minut před podáváním přendejte misky do ledničky, krém ozdobte šlehačkou a celými jahodami.