JAHODOVÉ POCHUTNÁNÍ

recept na pohár

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Jahodové pochutnání

Na jahodové pochutnání potřebujete:  4 plátky bílé želatiny, 4 plátky červené želatiny, 400g červené rybízové šávy, 7 lžic jahodového sirupu, 2 lžíce citrónové šávy, 500g jahod.

Želatinu namočte ve studené vodě. Smíchejte rybízovou šávu, 5 lžic jahodového sirupu a citrónovou šávu. Zbylý jahodový sirup zahřejte v menším hrnci, vymačkejte želatinu, rozpuste v sirupu a vmíchejte do šávy. Očistěte asi 300g jahod, rozčtvrte a rozdělte do 4 pohárků. Zalijte šávovou směsí a nechte přes noc v chladnu. Následující den pohárky krátce namočte v horké vodě a želé vyklopte na talíře. Očistěte zbylé jahody a rozdělte je kolem. Podávejte s vanilkovou omáčkou.