ZELENINOVÉ KARI

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Zeleninové kari

Na zeleninové kari potřebujete:  2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 700g brambor, 4 mrkve, 2 petržele, 2 lžíce kari, 1 l zeleninového vývaru, 100g červené čočky, 1 hrst čerstvého koriandru, 200g bílého jogurtu.

Olej rozpalte v hrnci a při ztlumeném ohni na něm osmažte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, mrkev a petržel nakrájené na tenké plátky. Na zesíleném ohni zeleninu zprudka orestujte do zezlátnutí. Přidejte kari, chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přisypte čočku, ztlumte oheň, přikryjte pokličkou a jemně vařte 20 minut. Čočka změkne a omáčka zhoustne. Na talíři dochuťte hotové kari jogurtem a lístky koriandru. Podávejte s libanonským chlebem.