PLNĚNÉ KEDLUBNY S MRKVÍ

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Plněné kedlubny s mrkví

Na plněné kedlubny s mrkví potřebujete:  4 kedlubny, sůl, 2 mrkve, 1 malá cuketa, 1 cibule, 30g másla, 2 lžíce pokrájené pažitky, pepř, 1 vejce, 150g zakysané krémové smetany, 150g strouhané goudy, z kostky 150 ml zeleninového vývaru.

Kedlubny očistěte a oloupejte. Vařte je v osolené vodě asi 15 minut, pak je vyjměte a nechte vychladnout. Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Cuketu opláchněte, očistěte a rozkrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli posekejte. Mrkev opékejte na másle asi 3 minuty. Přidejte cuketu a cibuli a opékejte další 2 minuty. Do zeleninové směsi vmíchejte pokrájenou pažitku. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. Vejce smíchejte se zakysanou smetanou a spolu se 2/3 strouhaného sýra vmíchejte do dušené zeleniny. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z kedluben seřízněte vršky a vydlabte je tak, že ponecháte okraj široký zhruba 1 cm. Vybraný vnitřek pokrájejte na kostičky, vmíchejte do náplně a naplňte kedlubny. Vložte je do zapékací formy a posypte zbylým sýrem. Přilijte vývar a zeleninu pečte v troubě přibližně 30 minut.