PLNĚNÝ FENYKL S ČOČKOU

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Plněný fenykl s čočkou

Na plněný fenykl s čočkou potřebujete:  300g sterilované čočky, 100g kompotovaných meruňkových půlek, 4 fenykly, sůl, 50g vypeckovaných černých a zelených oliv, 150g ementálu, 2 lahůdkové cibulky, pepř, 125 ml suchého bílého vína, 125 ml vývaru.

Čočku a meruňky sceďte přes síto a nechte dobře okapat. Fenykly pečlivě očistěte, opláchněte, osušte a vařte přibližně 10 minut v osolené vodě. Potom je podélně rozpulte a opatrně vydlabte. Vybraný vnitřek nadrobno posekejte. Černé a zelené olivy pokrájejte na tenká kolečka, meruňky na drobné dílky, ementál na kostičky. Lahůdkové cibulky omyjte, osušte, očistěte a také nakrájejte na tenká kolečka. Elektrickou troubu předehřejte na 180 stupňů. Čočku smíchejte s olivami, meruňkami, sýrem, posekanou fenyklovou dření a lahůdkovou cibulkou. Pikantně osolte a opepřete. Čočkovou náplň vložte do vydlabaných fenyklů. Urovnejte je do ohnivzdorné formy, zalijte vývarem a vínem a formu zakryjte alobalem. Pečte v troubě asi 15 minut. Můžete ozdobit trochou fenyklové nati a podávejte. K pokrmu je vhodná rýže nebo chlebová placka a sklenice suchého bílého vína.