PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Plněné paprikové lusky

Na plněné paprikové lusky potřebujete:  6 šalotek, 3 stroužky česneku, 1 snítka šalvěje, 4 snítky bazalky, 2 lahůdkové cibulky, 1 bochánek mozarelly, 100g cukety, 100g lilků, 5 masitých rajčat, 2 žluté a zelené papriky, 4 malé červené kapie, sůl, pepř, 300g mletého hovězího masa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50g kostek veky bez kůrky, 80g sýra feta, 1 lžička lístků tymiánu, kajenský pepř.

Troubu předehřejte na 220 stupňů. Šalotku a česnek oloupejte, pokrájejte a promíchejte. Šalvěj a bazalku operte a nakrájejte na nudličky, cibulky nakrájejte na kolečka a cukety a lilky rozkrájejte na kostičky. Rajčata nařízněte, spařte horkou vodou, zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Papriky a kapie omyjte. Zelené a žluté rozpulte. U červených kapií odřízněte horní třetiny a nakrájejte je na kostičky. Ze všech lusků vyřízněte semeníky. Paprikové lusky a kapie položte otvorem nahoru, osolte a opepřete. Vložte do trouby, předpékejte 10 minut, pak vyjměte. Mleté maso opékejte 5 minut na 2 lžících oleje. Přidejte cibulky, rajský protlak, 1/3 šalotkové směsi a opékejte společně 5 minut. Do mletého masa vmíchejte kostičky mozzarelly a šalvěj, osolte a opepřete. Rajčata rozčtvrťte, odstraňte zrníčka a dužinu pokrájejte na kostičky. Na zeleninovou náplň osmažte kostky veky na 1 lžíci oleje a vyjměte. Přidejte polovinu zbylé šalotkové směsi a zesklovaťte ji na vypečeném tuku. Kostičky kapií, cuket a lilků dejte do pánve a opékejte 5 minut společně. Přidejte polovinu rajčatových kostiček a nechte vychladnout. Fetu nakrájejte na kostičky a s tymiánem, polovinou bazalky a osmaženou vekou vmíchejte do cuket, lilků a kapie. Osolte a okořeňte černým i kajenským pepřem. Zelené a žluté papriky naplňte mletým masem, červené kapie zeleninovo-sýrovou směsí. Společně pečte v troubě 10 minut.